ENNEAGRAMMET


Stresscoaching ved Carina Graversen

Enneagrammet 


Adfærdsmønstre kan belyses af Enneagrammet

Enneagrammet er blandt mange spændende ting også en helt særlig måde at anskue den menneskelige adfærdspsykologi. En måde til at forstå dig selv og dine medmennesker.


Enneagrammet er en beskrivelse af menneskers adfærd og siger derfor ikke noget om, hvem du er som menneske, men beskriver hvordan du typisk reagerer, særligt under pres.


Den beskriver ni forskellige typer, og ifølge den visdom, der er nedfældet igennem mange år, relaterer vi os alle til èn af de ni typer. Ved at undersøge, hvilken type du relaterer dig til, har du mulighed for at lære og forstå din adfærd og herefter arbejde dig ud af uhensigtsmæssige adfærdsmønstre. Det kan jeg hjælpe dig med.


Selvforståelse og udvikling på samme tid
Enneagrammet tilbyder altså en indsigt i adfærdsmønstre, som du praktiserer uden at tænke over det. For eksempel kan det være, at du automatisk trækker dig fra svære samtaler eller at du instinktivt tager initiativ til oplevelser eller måske er du hele tiden et skridt foran.


Vi har alle automatreaktioner på hændelserne i vores liv. Men vi har også alle sammen nogle helt unikke og særlige kompetencer, som det falder os naturligt at praktisere. For eksempel kan det være, at du ikke skal bruge mentale kræfter på at udføre praktiske gøremål, eller at du intuitivt ved, hvordan du bedst støtter mennesker omkring dig.


Enneagrammet kan hjælpe dig til at få øje på dine naturlige og medfødte kompetencer, og samtidigt kan det vise dig de typiske adfærdsreaktioner, som din type indeholder. Det er selvforståelse og selvudvikling på samme tid.


I mit arbejde støtter jeg dig i at finde den type, du relaterer dig til, til at forstå typen og dermed dig selv på et dybere plan.


Jeg glæder mig til at høre fra dig.